Услови пословања

Правила пословања

Фирма: МАГИЧНА АЗБУКА Д.О.О.

Љубише Миодраговића 3Ж 11050 Београд (Звездара)

ПИБ: 11 1268 396

МБ: 21452491

Општи услови пословања

www.magicnaazbuka.com ( у даљем тексту »ми«, »нас«, »наше«, »нашој«, »нашем«) је интернет продавница која послује у складу са Законом о електронској трговини и свим осталим важећим законима и прописима у Републици Србији. Посетом или куповином на нашој Интернет продавници прихватате услове кориштења који су наведени у даљем тексту. Молимо Вас да их пажљиво прочитате и упознате се правилима која примењујемо. Ми задржавамо право да без претходног обавештавања вршимо измене и допуне ових Услова кориштења.

Општи услови пословања одређују начин пословања између компаније и купаца (купци – физичка и правна лица) као и права и обавезе корисника веб странице донумиа.цом/рс. Kупац је дужан да достави / унесе само тачне и истините податке, информације, материјале итд. Подаци за које се утврди да су нетачни или неистинити третирају се као злоупотреба и компанија ће их проследити у даљи поступак надлежним органима.

Kупци су везани општим условима који су важили у тренутку куповине.

Обавезе и права трговца:

  • Пре закључења уговора (конкретно у току телефонског разговора), трговац је дужан да потрошача обавести о: карактеристикама производа, начину плаћања, начину и року испоруке, трошковима испоруке (уколико постоје), одговорности продавца за саобразност продате робе у року од две године од дана куповине, затим да ли за тај производ даје гаранцију и колико траје гарантни рок, као и о праву потрошача да се предомисли и без навођења разлога одустане од куповине у року од 14 дана од дана испоруке робе (чл. 13. и 27. Закона);
  • По закључењу уговора, трговац је дужан да изврши испоруку робе у року од 30 дана, уколико није уговорен дужи/краћи рок (члан 32. Закона);
  • Уз робу коју испоручује, трговац је дужан да достави потрошачу рачун, образац за одустанак од уговора и предуговорно обавештење, затим гарантни лист уколико је уговорена гаранција, као и упутство за употребу и монтажу на српском језику уколико је реч о испоруци техничке робе. (чл. 12, 31, 47. и 54. Закона);
  • Уколико потрошач искористи своје право и одустане од уговора, трговац је дужан да изврши повраћај уплата које је примио од потрошача, и то у року од 14 дана од дана када је примио образац за одустанак. Право је трговца да одложи повраћај средстава док не добије робу натраг или док потрошач не достави доказ да је робу послао трговцу (члан 34. Закона).

Архива докумената и рачуна

За све поруџбине компанија ц́е вам послати е-маилом потврду о поруџбини. Рачун се доставља по предаји пошиљке. Сва документа (евиденција о куповини, налози, фактуре, рекламације) чувају се у канцеларији компаније МАГИЧНА АЗБУКА Д.О.О. на адреси Љубише Миодраговића 3Ж 11050 Београд (Звездара).

Интелектуална својина

Садржај приказан на нашем сајту као што су странице, дизајнерски елементи (дугмићи, иконице и сл.), текстови, фотографије, логотипи, аудио записи и софтвер су наше власништво или наших партнера и не могу се користити без предходне сагласности са нама. Уколико за садржај који се налази на нашој интернет страници сматрате да је ваш и да је злоупотребљен, молимо вас да нас контактирате у циљу утврђивања интелектуалне својине. Све информације доступне на интернет странама искључиво су информативног карактера, не смеју се користити у комерцијалне сврхе нити дистрибуирати трећим лицима.

Kоментари, комуникација и остали садржај који остављају посетиоци

Посетиоци могу коментарисати производе и слати емаил поруке на наш е-маил. Ми имамо право да не објавимо коментаре који су злонамерни, садрже непристојне изјаве, шире мржњу и на било који начин угрожавају права других. Такви коментари ће бити уклоњени без предходног обавештења. Лажно представљање и регистрација са туђом емаил адресом није дозвољена. Против таквих активности можемо покренути одговарајући законски поступак.

Правно обавештење

Садржај објављен на веб страници www.magicnaazbuka.com је власништво компаније МАГИЧНА АЗБУКА Д.О.О. и добављача. Они се могу користити само у некомерцијалне сврхе. Сав садржај објављен на веб локацији www.донумиа.цом/рс заштиц́ен је ауторским правима и као такав заштиц́ен је важец́им законом о ауторским правима.

Kомпанија МАГИЧНА АЗБУКА Д.О.О. даје све од себе да информације које су објављене на веб локацији www.донумиа.цом/рс буду ажурне и тачне.

Исто тако компанија не сноси одговорност за повремене неактивности веб локације, било какве нетачности података и било какву штету насталу употребом нетачних или непотпуних информација..

Ако производ који сте купили одступа од података који су наведени на сајту можете га вратити у неоштећеном стању са комплетном опремом коју сте уз њега добили, а ми ћемо вам вратити новац.

Ни компанија МАГИЧНА АЗБУКА Д.О.О. ни ниједно друго правно или физичко лице које је учествовало у настанку и производњи веб локације www.magicnaazbuka.com нец́е бити одговорно за штету насталу због приступа информацијама на www.magicnaazbuka.com или било које друге грешке и недостаке у њиховом садржају.

Слике на нашем сајту су симболичне и не гарантују карактеристике предмета. Све погрешне информације и остале грешке могу да се пријаве. Све редовне и интернет цене већ укључују ПДВ; и подложне су променама без претходне најаве.

Kомпанија МАГИЧНА АЗБУКА Д.О.О. задржава право промене садржаја на www.magicnaazbuka.com

Радно време и достава

Наше радно време је од 08 до 16х сваког дана у недељи (понедељак, уторак, среда, четвртак, петак), док је радно време цалл центра од 08 до 22х, такође свих 7 дана у недељи. У случају техничких проблема или током захвата редовног одржавања сајт може бити краћи временски период недоступан о чему ћете бити обавештени.

Са ПостЕхпресс курирсом службом имамо потписан уговор о пословној сарадњи. Рок испоруке наручених производа траје од 1 до 3 радна дана(због ситуације ЦОВИД-19, постоји могућност продужења рока испоруке). Наручени производи се достављају на адресу коју сте навели као адресу за доставу.

Понуда артикала и наручивање

Kаталог са веб странице садржи актуелну понуду продајног програма са свим потребним информацијама. Понуду производа на веб страници свакодневно мењамо. За производе на веб страници важе цене са веб странице.

Поруџбина робе

Уговор односно поруђжбину на српском језику обавите електронским путем:

каталога са wеб странице
позивом на број телефона: +381 66 888 4661
путем друштвених мрежа, приватном поруком:

https://www.instagram.com/magicna_azbuka/

https://www.facebook.com/magicna.azbuka

Исправке или допуне при поруџбини можете у року од два сата након поднетог налога да пошаљете путем електронске поште или позивом на број +381 66 888 4661

Подаци о закљученом уговору односно о поднетом налогу, у складу са важећим законом, се чувају у компанији МАГИЧНА АЗБУКА Д.О.О.

Поклони

У неким акцијама ћете добити и поклон када купите производ. Добићете поклон који је обележен поред производа који сте одабрали, али не и било који поклон који овај производ / поклон има у редовној понуди.

Производ изненађења

У повременим акцијама у корпи, позивамо вас да одаберете производ изненађења. Производ изненађења можете вратити само ако вратите све купљене производе.

Цене

Цене у ценовнику су у РСД и укључују ПДВ, осим ако није изричито наведено другачије. Цене важе на дан наручивања робе и исте су за све купце. Цене немају унапред дефинисану ваљаност. Примењују се за начине плаћања и услове, који су наведени у овим Општим условима. Акцијске цене важе док су приказане на сајту. У случају да се цена производа промени у току обраде поруџбине, омогућићемо Вам да одустанете од куповине уколико Вам новонастала цена не одговара.

Поступак куповине

Kад пронађете производ који желите да поручите, ставите га у корпу. Затим следите кораке куповине:

корак: У корпи означите начин плаћања, унесите своје податке и не заборавите да назначите број производа и величину (уколико производ поседује варијације величина и боја), које желите да поручите. Затим свој избор потврдите.
корак: Проверите детаље поруџбине. Молимо прочитајте услове поручивања као и обавезе плаћања и обележите да се слажете, да бисте попунили поруџбину.
Са потврдом поруџбине, са поручивањем сте завршили.

За сваки производ ћете пронаћи информативне податке о времену испоруке. У међувременућемо вам послати поручене производе на вашу адресу. Приложиц́емо и оригиналну фактуру, упутства и гарантни лист. Време испоруке узима се у обзир само радним данима – субота, недеља и празници нису укључени. Испорука за сваки наш производ је бесплатна за све наше купце, односно трошкове испоруке сносимо ми.

Изузеци

Уколико се цена промени током обраде поруџбине, понудићемо вам одговарајуће решење које ће донети обострано задовољство. О томе ћемо вас обавестити позивом на ваш телефонски број. Ако одбијете понуду, отказац́емо поруџбину. Ако прихватите понуду, добићете поруку са потврдом са статусом „Поруџбина потврђена“. Тиме се уговор неопозиво закључује.

Уколико нисмо у могућности да испоруку доставимо на време о томе ћемо вас обавестити позивом. Kомпанија МАГИЧНА АЗБУКА Д.О.О. не преузима никакву одговорност за кашњења добављача / превозника (ПостЕхпрес курирска служба), техничке недостатке (неправилно вођена залиха у нашем складишту или складишту добављача), вишу силу итд. релевантном важећем законодавству .

Доступни начини плаћања

Плаћање вршите искључиво поузећем, односно новац у готовини дајете куриру курирске службе ПостЕхпрес када Вам донесе поруџбину на адресу коју сте навели приликом поручивања производа. Могуће је и плаћање картицом путем сајта.